اینجا برای تبلیغات است

برای هماهنگی می توانید با مدیریت سایت در ارتباط باشید.

انتظارات فعالین اقتصاد دانش بنیان و اعلام آمادگی همکاری انجمن شرکت های دانش بنیان به رئیس جمهور عزیز و محترم منتخب مردم جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان

انتظارات فعالین اقتصاد دانش بنیان و اعلام آمادگی همکاری انجمن شرکت های دانش بنیان به رئیس جمهور عزیز و محترم منتخب مردم جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان

آلبوم تصاویر

باسلام و عرض احترام;

نهمین دوره‌ی انتخابات ریاست‌جمهوری اسلامی ایران در ۱۸ تیرماه۱۴۰۳ به نقطه‌ی نهایی رسید و جناب‌عالی به‌عنوان منتخب شایسته‌ی مردم، سعادت خدمت به این مرزو بوم و ملّت را به دست آوردید. این تشکّل بخش خصوصی اقتصاد دانش ­بنیان در استان خراسان رضوی که منشاء اثر به زیست‌بوم نوآوری، فناوری و اقتصاد دانش ­بنیان در سطح استانی و ملّی می ­باشد، وظیفه خود می‌داند، نکاتی را که در بیش‌از یک دهه‌ی اخیر در این زیست‌بوم تجربه کرده‌است و می­تواند چراغ راهی برای ادامه‌ی توسعه‌ی اقتصاد دانش ­بنیان باشد، تقدیم نماید.

۱- در بیش‌از یک دهه‌ی اخیر در مسیر تعریف، برنامه‌ریزی و اجرای توسعه‌ی اقتصاد دانش­بنیان و نوآوری، تلاش‌های بسیاری از سوی فعّالین این حوزه انجام شده‌است و  درمجموع برآیند بسیارقابل توجهی ایجادو زیست‌بوم بطور کامل شکل گرفته‌است. حال زمان تغییر نگرش­های بزرگ است.

در ابتدای سال ۱۴۰۱ در یازدید ریاست محترم جمهور شهید، جناب آقای دکتر رئیسی از پارک علم‌وفناوری خراسان به نمایندگی از شرکت­های دانش­ بنیان مطلب مهم و حیاتی را ذکر کردم که به مذاق همه عزیزان خوش آمد، اما آنچنان که بایدوشاید عملیاتی نشد.

خواسته‌ی مهم و اساسی ما، قبل از هرگونه حمایت، تغییر روندها و فرآیندها در تمامی دستگاه‌های اجرایی، وزارتخانه­ ها، سازمان‌ها، نهادهای عمومی و حاکمیتی و نوآورشدن این فرآیندها، در تعامل با اقتصاد دانش ­بنیان بود.

ما درخواست کردیم موضوع نوآوری، فناوری و اقتصاد دانش­ بنیان با نگاهی تازه در روندها و فرآیندهای این سازمان‌ها دیده شود و از حالت ستادی خارج گردد. حرکت­های مثبتی دراین مسیر انجام شده‌است؛ اما بسیار محدود. تقاضا داریم به این مهم با محوریت معاونت علمی‌وفناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، توجّه ویژه­ای شود. درصورت نیاز جزئیات موضوع قابل ارائه می­باشد.

۲- با توجّه به اقتصاد مبتنی بر منابع کشور و سهم بسیارناچیز اقتصاد دانش­ بنیان در تولید ناخالص ملّی، هنوز تیم­ های اقتصادی در بدنه‌ی دولت و حاکمیت با عمق وجود، اهمیت توسعه‌ی اقتصاد دانش ­بنیان را درک نکرده­اند و یا از سوء استفاده از فضای حمایتی اقتصاد دانش ­بنیان نگران هستند. نقش معاونت علمی‌وفناوری در تبیین اهمیت توسعه‌ی اقتصاد دانش ­بنیان، نظارت و رگولاتوری­های لازم جهت اطمینان خاطر دستگاه‌های اجرایی و هدایت و صیانت از این مفهوم، بسیار پر رنگ و حیاتی است.

۳- منابع تخصیص‌داده‌شده برای توسعه‌ی اقتصاد دانش ­بنیان با ابلاغ  قانون جهش تولید دانش­بنیان رشد خوبی داشته است که البته کافی نیست. امّا متأسفانه به هردلیل این تعریف و تخصیص تا اینجای ماجرا، درحدّ قانون مانده‌است. منابع مربوط به رشد اقتصاد دانش­ بنیان، بر اساس رهنمودهای رهبر معظّم انقلاب و از نظر این تشکّل بدون هیچ عذروبهانه­ ای باید تحقّق یافته و تخصیص پیدا کند؛ چرا که توسعه‌ی اقتصاد دانش ­بنیان اولویت اوّل کشور است.

۴- تعامل عزّتمندانه با دنیا و جوامع بین‌المللی، در تحقق توسعه و گسترش اقتصاد دانش­بنیان ضروری است به زعم ما راه را برای پیشرفت فناوری در کشور هموارتر خواهد ساخت. البته دراین رابطه با نکاتی ظریف و مسیری شکننده مواجهیم. پتانسیل ایجادشده در بیش از یک دهه‌ی اخیر، ثمره‌ی تلاش و  از خودگذشتگی دلسوزین زیادی در بخش‌های دولتی، حاکمیتی و همچنین بخش خصوصی است. اعتقاد داریم دیپلماسی فناوری با مشارکت فعّالین بخش خصوصی و از مسیر معاونت علمی و همراهی وزارت امورخارجه باید شکل بگیرد که از یکسو باعث انتقال فناوری­های نوین و نهادینه‌شدن آن در کشور می‌گردد و از سوی دیگر با توسعه‌ی صادرات تجهیزات و خدمات دانش ­بنیان و بزرگ‌شدن بازار دانش ­بنیان­ها همراه خواهدبود.

مسائل و نکات بسیار دیگری نیز وجوددارد که در صورت تمایل بصورت مشروح می‌تواند در اختیار مشاورین جناب‌عالی و همچنین شورای راهبری قرار گیرد؛ ولی ترجیح دادیم دراین مکتوب به مهمترین مسائل حوزه‌ی اقتصاد دانش ­بنیان، نوآوری و فناوری اشاره کنیم. بدون شک موارد فوق‌الذّکر و دیگر دغدغه‌های دلسوزان این زیست­ بوم محقق نخواهدشد، مگر این‌که حمایت همه‌جانبه‌ی دولت از معاونت علمی‌وفناوری و دگر فعالین این زیست­ بوم ما را همراهی کند.

با توجه  به تأکیدات مؤکد رهبر معظّم انقلاب در خصوص شرکت­های دانش­ بنیان و رسوخ اقتصاد دانش ­بنیان در تمامی ساختارهای حاکمیت، حضور فردی دانشمند، جسور، آشنا به مسائل شرکت­ها و بخش خصوصی، خوش‌فکر، متعامل بادستگاه‌های اجرایی و حاکمیتی، که خطّ قرمزش حمایت و صیانت از فعالیت­های نوآورانه و فناورانه و دانش ­بنیان بدون هیچ اهمال و چشم‌پوشی در عین حال مانند دوره­ های قبل با نگاه فراجناحی ، بسیار اثرگذار و راهبردی خواهد بود. البته تنها انتخاب فردی با این مشخّصات کلّ ماجرا نیست و لازم‌است تعریف نقش اصلی و ایجاد جایگاه ویژه، در تعامل و همفکری با تمامی دستگاه ­های  اجرایی  ذیل دولت و حتّی نهادهای حاکمیتی بصورت ویژه انجام گردد.

در پایان، از صمیم قلب آرزوی توفیق حضرت‌عالی در خدمت به مردم عزیز کشور، همراه با سلامت و سربلندی را برای شما داریم